Elämmekö lopun aikoja?

Ilmastonmuutos ja koronavirus huolestuttavat. Ovatko ne merkki Jeesuksen tulosta? Ovat tietenkin. Ne ovat Jumalan vasemman käden työtä, jolla hän ravistelee ihmiskuntaa hereille ja kutsuu Jeesuksen luo.

Mistä tiedän, että Jeesus tulee pian? Siitä että hän itse sanoi niin. Mutta hetkinen, hänhän sanoi sen jo kaksituhatta vuotta sitten! Joten ei kai tuo tulemus voi minkään logiikan mukaan olla ’pian’. Voimmeko siis millään järkisyyllä sanoa, että nykyiset ihmiskuntaa ravistelevat koettelemukset olisivat merkkejä Jeesuksen paluusta? Voimme, sillä ne ovat linjassa sen kanssa, mitä hän itse sanoi erilaisista lopun ajan merkeistä.

Ilmastonmuutos ja viruspandemian uhka ovat siis aikain merkkejä. Samoin sellainen oli tsunami ja New Yorkin kaksoistornien tuho. Tällaisia merkkejä olivat Islannin taannoinen tulivuorenpurkaus sekä monet järkyttävät maanjäristykset ja tulvat. Niitä olivat toinen maailmansota ja ensimmäinenkin, kuten myös kolmikymmenvuotinen sota ja musta surma. Mutta näistähän on jo vaikka kuinka paljon aikaa? Mitä merkkejä sellaiset voivat olla?

Luulen, että Raamatun kuvaamia lopun ajan merkkejä on tulkittava juuri näin. Maanjäristyksiä, sotia ja nälänhätää on ollut aina. Aina ne ovat olleet merkkejä siitä, että Jeesuksen tulo voi olla lähellä. Raamatullista lopun aikaahan on nyt eletty kaksituhatta vuotta. Jokainen sukupolvi on odottanut Jeesusta palaavaksi omana aikanaan. Ne kaikki ovat olleet oikeassa, sillä Jeesuksen paluun odotus kuuluu kristillisen seurakunnan toimenkuvaan.

Tuo odotus ei tietenkään merkitse, että meidän pitäisi lakata huolehtimasta ajallisista velvollisuuksistamme. Meidän on toimittava rauhan edistämiseksi maailmassa, koetettava vähentää ihmiskuntaa koettelevaa köyhyyttä ja huolehdittava oman ja seuraavien sukupolvien elämän edellytyksistä kiinnittämällä huomiota ilmastoa tuhoaviin tekijöihin. On toimittava ”sen kaupungin parhaaksi, jonne Jumala on meidät asettanut”, kuten aikanaan säädettiin vieraaseen maahan joutuneelle Jumalan kansalle.

Samalla on huolehdittava omasta hengellisestä elämästään ja pidettävä yllä todistusta Jeesuksesta. Sitä tehdään käymällä kirkossa, lukemalla Raamattua ja rukoilemalla sekä osallistumalla lähetyskäskyn toteuttamiseen.

Entä koronaviruksen uhka? Sen hillitsemiseksi on pestävä käsiä ja rukoiltava sen etenemisen pysähtymistä.

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Elämmekö lopun aikoja?

  1. Jussi Ala-aho sanoo:

    Tooodella hieno kirjoitus!

  2. Agnostikko sanoo:

    Oikein sanoi uskontotieteilijä Ilkka Pyysiäinen:

    ”Kristinuskoon kuuluu Jeesuksen paluun odotus. Juuri siksi siihen ei voi kuulua Jeesuksen paluu.”

  3. Matias sanoo:

    Matt. 24:14 ”Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.” -> Eikö tämä viittaa siihen, että loppu tulee, kun evankeliumi on julistettu kaikkialla maailmassa – kaikille kansoille? Näin ollen samalla, kun tietämyksemme maan ääristä laajenee (vrt. esim Paavalin mahdolliset käsitykset maanpiirin kokonaisuudesta), niin myös siirtyy kauemmaksi Kristuksen tuleminen? Kuitenkin; ajankohta liittyy kaikkien kansojen tavoittamisen hetkeen, joka ei voinut olla läsnä vielä apostolien aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s