Kaifaan perheestä lisää löytöjä

Joulukuussa 1990 Talpiotin kaupunginosasta Jerusalemista löydettiin ossuari eli luuarkku, joka hyvin todennäköisesti kuului ylipappi Kaifaalle, samalle joka oli tuomitsemassa Jeesusta kuolemaan. Tänään tuli julkisuuteen tieto toisesta Kaifaan suvun ossuarilöydöstä. Siinä on teksti ”Miriam Jeesuksen Kaifaan pojan tytär, Maasjan pappisosastosta Beit Imristä”. Samaisen ylipapin lapsenlapsen hauta-arkku on siis löydetty. Vaikka löytöä ei tehty normaalien kaivausten yhteydessä, sen aitoutta tutkineet arkeologit ovat vakuuttuneita arkun muinaisesta alkuperästä.

Hauska yksityiskohta löydössä on, että Kaifas ei näköjään päässyt ristintapahtumista eroon, koska antoi pojalleen nimen Jeesus ja tämä puolestaan tyttärelleen nimen Mirjam eli Maria. Kaifaan arkkua on säilytetty Jerusalemin museossa Pontius Pilatuksen kiven vieressä. Näin nämä kärsimyshistorian konnat todistavat siellä vierekkäin Jeesuksen historiallisuudesta.

Tässä katkelma Israelin museoviraston tiedotteesta:

“The ancient ossuary bears an Aramaic inscription from the time of the Second Temple: ‘Miriam Daughter of Yeshua Son of Caiaphas, Priests [of] Ma’aziah from Beth ’Imri’. The researchers: “The prime importance of the inscription lies in the reference to the ancestry of the deceased – Miriam daughter of Yeshua – to the Caiaphas family, indicating the connection to the family of the Ma’aziah course of priests of Beth ’Imri”. The high priest Yehosef Bar Caiaphas, is especially famous for his involvement in the trial and crucifixion of Jesus.”

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s