Suurta evankelistaa muistellen

Kalevi Lehtinen on kuollut. Tuntuu uskomattomalta. Tietenkin hän kuolisi joskus kuten me kaikki. Mutta että juuri nyt, kesken juoksulenkin ja monien uusien suunnitelmien.

Tapasimme ensimmäisen kerran 1960-luvulla. Hän oli teologian ylioppilas mutta jo tunnettu saarnamies, minä Lempäälän seurakuntanuorissa. Vuosia myöhemmin osuimme Helsingissä bussiin 14. Kalevi kysyi, missä veljeni Timo on. Ihmettelin, että hän muisti meidät. Myöhempinä vuosina olemme usein puhuneet samoissa kokouksissa. Kalevi on ollut esikuvani evankelistana ja hänkin sanonut usein arvostavansa minua raamatunopettajana. Kalevi ja Leena, Pirkon ystävä vuosien takaa, tulivat myös perheenä tutuiksi. Muistammen Leenaa hänen surussaan.

Kerran pohdimme teologisia oppikiistoja. Kysyin Kalevilta neuvoa mutkallisiin asioihin, veljet kun tehokkaasti olivat lyöneet kiiloja toistensa välille ja aina löytyi teologisia perusteita. Kalevi sanoi: ”Onhan rakkauskin teologinen peruste.”

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Suurta evankelistaa muistellen

  1. Terhi P. sanoo:

    Kiitos tästä kirjoituksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s