Välitilassa

Ei enää Iringassa, ei vielä Helsingissä. Kummassakin tyhjä koti, joka ei ole oma. Molemmissa maissa auto jota en omista. Takana kolme antoisaa vuotta Afrikassa, edessä uusi tuntematon Suomi. Tänään Dar es Salaamissa.

Pakattu, siivottu, kärrätty kamaa, jaettu tavaroita – kuinka ihminen voi lyhyessä ajassa koota niin paljon. Kohta Suomessa puretaan laukut, hankitaan uudestaan puuttuvat kapistukset ja alkaa uusi kerääminen.

Nyt välitilassa. Omaisuus matkalaukuissa, mieli puoliksi Tansaniassa puoliksi Suomessa. Syömme viimeisen kerran Epidorissa, katselemme Intian valtameren rantaan iskeytyviä aaltoja, kohtaamme ystävällisen tansanialaisen hymyn.

Mietimme, mitä jäi käteen Afrikan vuosista. Ainakin se ettei Eurooppa ole koko maailma.

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Välitilassa

 1. Raikka sanoo:

  Tuo on myös mielenkiintoinen elämänvaihe. Ottakaa se siltä kannalta, ottakaa kaikki irti siitä mikä Suomessa on hyvin: Turvallisuus, asioiden sujuminen virastoissa ym., valoisat kesäyöt, suomenkieliset hengelliset tilaisuudet jne.. Mikä parasta, te olettekin yhtäkkiä ihan niinkuin kaikki muut. Voitte kävellä keskellä kaupunkia, eikä kukaan kiinnitä teihin mitään huomiota.
  Niin ja pääseehään sinne Tansaniaan lomailemaankin.
  Ette kyllä tule koskaan olemaan täysin sellaisia kuin olitte ennen Afrikkaa, mutta sekin on hyvä asia.
  Siunausta!
  Raikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s