Kotimaan kolumni pakolaiskysymyksestä

Rakkaustalkoisiin

Kirjoitin kotisivullani pakolaisuudesta Raamatun valossa. Tekstiä luettiin yli 3000 kertaa muutaman päivän aikana. Tavallisesti lukijoita on muutama. Osuin siis johonkin ja juttu lähti lentoon. En sanonut mitään ihmeellistä. Kerroin vain, että vaikka Vanha testamentti on suvereenin Israel-keskeinen, se on täynnä kehotuksia rakastaa muukalaisia. Näiden tarpeista pitää huolehtia kuin omista ja näiden torjuminen tuottaa Jumalan kirouksen. Muukalaisia on siis vaatetettava, otettava luo ja siunattava. Raamatun aikanakin he olivat eriuskoisia. Silti heille piti jopa antaa perintöosa omien joukosta.

Joku lukija kyllä huomautti, että onhan siellä myös käskyjä surmata vihollisia. Kyllä on, mutta nyt tarvitaan Raamatun lukutaitoa. Sodassa on sodan lait, ja Jumala on sotienkin yläpuolella. Pelastushistorian käännekohdat ovat eri asia kuin valitun kansan normaali elämä. Raamatun ristiriidat ja jännitteet ovat meille huutomerkki tarkkaavaiseen lukemiseen.

Kirjoitin myös Jeesuksen ohjeista. Pakanatkin osaavat auttaa omiaan, mutta kristitty auttaa niitä, joita muut eivät auta, jopa vihollisiaan. Jotkut maahantulijat kertoivat heistä huolehtiville pakolaiskeskuksen vapaaehtoisille, että heille oli aina opetettu, kuinka kristityt vihaavat muslimeja. ”Jos tämä on vihaa, niin millaista sitten on hyvyys”, joku oli sanonut. Tällaisia kertomuksia kuulee sieltä ja täältä. Rakkaus puhuttelee ja murtaa raja-aitoja.

On oikein, että kaikille tulijoille ei myönnetä turvapaikkaa – paitsi jos heitäkin tarvittaisiin paikkaamaan tulevaisuuden työvoimapulaa. Viranomaisten tehtävä on tutkia taustat ja motiivit. Kristittyjen tehtävä on rakastaa. On myös tärkeää, ettemme häpeä ja piilota omaa uskoamme. Muslimikaan ei kunnioita uskoaan häpeävää kristittyä. Ehkä Jumala on lähettänyt nämä muukalaiset luoksemme, jotta saisimme tilaisuuden osoittaa rakkautta kaukaisille lähimmäisillemme. He ovat myös kotiovellemme tuotu lähetyskenttä.

Tapasin juuri Jerusalemissa palestiinalaispapin, joka kertoi, että hänen seurakuntansa tekee lähetystyötä irakilaisten ja syyrialaisten pakolaisten parissa Jordaniassa. Hänen todistuksensa mukaan muslimit ovat nyt avoimia evankeliumille, koska Isis on avannut heidän silmänsä näkemään, mihin kaikkeen islam voi johtaa.

Nyt suomalaistenkin kristittyjen pitäisi olla hereillä. Kun me emme pääse tekemään avointa lähetystyötä moniin islamilaisiin maihin, niiden väkeä tulee vapaaehtoisesti meidän luoksemme. On varottava tökeröä käännyttämistä, mutta oltava rohkeasti kristitty ja kutsuttava tulijoita mukaan seurakuntaan. Vieraskielistä materiaalia ja nettilinkkejä voi tarjota hengelliseksi ravinnoksi. Nyt koko kirkko ja kaikki kristityt rakkaustalkoisiin.

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s