Pääsiäistä!

Olin aamulla kello 7 kirkossa. 700 ihmistä sisällä ja ainakin 300 ulkona. Neljä kuoroa ja kaksi kolehtia siten, että porukka marssi eteen tuomaan lahjansa. Kolehtiosuus kesti puoli tuntia ja koko messu kolme. Mahtavaa veisuuta ja ylösnousseen ylistystä. En siis ollut suomalaisessa jumalanpalveluksessa. Olin pienen Iringan kaupungin sivukylän kirkossa Kihesassa. Sama kirkko täyttyi samana päivänä uudelleen kello 10. Samassa kaupungissa on kuusi muuta luterilaista kirkkoa, kaikki kaksi kertaa täynnä, puhumattakaan muiden tunnustuskuntien kirkoista.

Kristillinen kirkko kasvaa Afrikassa huimasti, toisin kuin Euroopassa. Jo nyt Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan kristittyjen yhteenlaskettu summa ylittää eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten määrän, siis uusi kristikunta on ohittanut vanhan. Me olemme Tansaniassa lähetystyössä, mutta on vain ajan kysymys, milloin lähetyksen suunta muuttuu etelästä pohjoiseen. Kohta lähdemmekin täältä jaloista pois.

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s