Kirjoja ja kirjattomuutta

Sain valmiiksi toisen englanninkielisen kirjani täällä Tansaniassa. Ensimmäinen oli Introduction to the Old Testament – with African perspectives. Ja tämä seuraava Introduction to the New Testament – with African perspectives. Molemmissa on mukana artikkeleita useilta tansanialaisilta teologeilta. Olen iloinen saavutuksestani. Jääpähän jotain ihmisille käteen, kun täältä pian lähdemme.

Toisaalta olen pettynyt. Opiskelijat ja papit joille kirjat on tarkoitettu, eivät ymmärrä, että he tarvitsevat kirjoja. En siis tarkoita, että juuri minun kirjojani pitäisi erityisesti tarvita vaan kirjoja yleensä. Nyt heidän kätensä ulottuvilla on kaksi halvalla ostettavaa suppeaa yleisteosta, joista heille olisi paljon hyötyä omassa papin työssään. Ajattelin, että työhuoneeni oven taakse syntyy jono kirjojen ostajista. Ei syntynyt. Ne jotka velvoitin ostamaan – tenttiä varten – ostivat ja muutama muu. Edes afrikkalaisten artikkeleiden kirjoittajat eivät saa omia oppilaitaan ostamaan. Eräs amerikkalainen selattuaan kirjaa halusi sen heti omaan raamattukouluunsa – siis USAan joka on täynnä kirjoja.

Silti arvelen että kirjat ajan myötä tekevät tehtävänsä. Maailma muuttuu – Afrikassakin. Täällä tosin tuskallisen hitaasti, paitsi kännykkäkulttuuri.

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kirjoja ja kirjattomuutta

  1. Raikka sanoo:

    Onneksi olkoon uuden kirjan johdosta.
    Raikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s