Mikä on kompassi?

Suunnistusharjoitus alkamassa

Suunnistajat karttoja lukemassa

Olen opettanut tansanialaisille suunnistusta. Opettajien koulutuslaitoksen opiskelijat eivät olleet koskaan nähneet karttaa eivätkä kompassia, eikä tiettävästi koko maassa ole aiemmin järjestetty mitään suunnistuksen tapaista. Saimme Google Earthin pohjalta tehtyä kartan (kiitos Jounin!) ja hankittua Suomesta käytettyjä kompasseja (kiitos Annan!). Voi sitä intoa millä opettajakandidaatit ryntäsivät etsimään rasteja! Nopeasti he oivalsivat kartanluvun alkeet. Sitten annettiin kompassi käteen. Sen käyttö on vielä hiukan hakusessa, mutta onneksi aurinko laskee aina länteen täällä Afrikassakin, joten yksi ilmansuunta on jo selvillä. Ensi kerralla opetellaan muut.

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s