Valonsäde kirjattomuuteen

Parahdin täällä aiemmin tansanialaisten kirjattomuuskulttuuria. Yliopiston opiskelijatkaan eivät osta käden ulottuvilla olevaa kirjaa, vaikka saisivat sen yhden päivän ruokarahalla. Kirjastostahan saa ilmaiseksi lainata ja kun lähtee aikanaan töihin, niin, se on sitten sen ajan murhe.

Kun pyysin kahteen kirjoittamaani kirjaan artikkeleita täkäläisiltä opettajilta, olin varma, että he ainakin mainostavat ja myyvät kirjoja omille opiskelijoilleen. Heille artikkelin julkaiseminen on ollutkin hyvä meriitti, jonka voi laittaa cv:hen. Mutta kirjamyyntiin ei tullut tästä syystä yhtään uutta asiakasta! Olin jo melko varma, että ainakin sata kirjaa jää lojumaan laatikoiden pohjille ja joku Tansanian lähetyshistorian tutkija löytää ne pölykasojen alta viidenkymmenen vuoden kuluttua.

Mutta nyt asiaan tuli uutta valoa! Yksi kollegoistani ja toisen kirjan artikkelin kirjoittaja, Dr. Mgeyekwa innostui kirjojen levittämisestä. Hän on halunnut ottaa niitä mukaansa, kun vierailee raamattukouluissa ja seurakunnissa ja hän lupasi hoitaa kaikkien kirjojen myynnin lähdettyäni. Sanoi hommaavansa niitä makumiralaisillekin. Bwana Yesu asifiwe! Ne eivät sittenkään joudu paperinkeräykseen.

P.S. Molemmat johdanto-oppini ovat pdf-muodossa luettavissa täältä kotisivultani.

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s