Vesilähde Jerusalemin alla

Jerusalem Post -lehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli kaupungin alta löydetystä vesilähteestä.

Builders find rare underground stream while working on railway station; geologists say it is largest underground river found in Israel.

Jerusalemiin louhitaan uutta, suurta rautatieasemaa maan alle. Tulevaisuudessa sieltä tulee nopea ratayhteys rannikolle Tel Aviviin. Louhintatöiden yhteydessä löytyi noin 70 metrin syvyydestä maanalainen virta, jota luonnehditaan suurimmaksi Israelissa löydetyksi. Tähän asti ainoa kaupungin vesilähde on ollut Gihonin lähde, joka on pulpunnut vettä jo raamatullisista ajoista lähtien. Nykyään kaupunki saa vetensä pohjoisesta tulevista vesijohdoista.

Tämän uuden vesilöydön tekee kiehtovaksi se, että Vanha testamentti mainitsee ainakin kolmessa kohdin Jerusalemista puhkeavan lähteen. Nämä ovat Hesekielin luku 47, Joel 4:18 ja Sak. 14:8. Yleensä raamatunselittäjät, kuten minä, ovat selittäneet kyseiset kohdat tarkoittamaan vertauskuvallisesti sitä sanomaa, joka Jerusalemista on lähtenyt kaikkialle maailmaan. Mutta entäpä jos Raamattu taas kerran toteutuu kirjaimellisemmin kuin on uskallettu ajatella?

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vesilähde Jerusalemin alla

  1. Tämä on todella jännittävä asia – sieltäkö se vesi tulee, joka muuttaa myös Kuolleen meren veden elämälle kelpaavaksi, kuten Raamattu ennustaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s