Raamattukursseja ja -luentoja

Laitanpa tähän vaihteeksi tietoja tänä talvena järjestettävistä raamattukursseista ja -luennoista. Sain idean siitä, että Kalajoen kristillisellä opistolla 14.-16.2. pidettävälle kurssille oli vielä melko vähän ilmoittautuneita. Kurssi toteutuu joka tapauksessa, mutta olisi mukava, jos samantien saataisiin enemmänkin väkeä. Siellä on ohjelmassa RAAMATUN PUNAINEN LANKA. Kehitimme Leif Nummelan kanssa tämän kurssimuodon vuosia sitten, ja se on ollut erittäin suosittu ympäri Suomea. Yhden viikonlopun aikana käyn koko Raamatun läpi etsien sen pääsanomaa. Samalla katsellaan paljon kuvia Israelista ja kerrotaan uusimmista arkeologista löydöistä.

Pidän Raamatun punaista lankaa myös Helsingin seudulla pariin otteeseen. Helsingin Raamattukoulussa se luennoidaan 7.-8.2. ja Laajasalon kirkossa neljänä torstai-iltana. Laajasalon sarja alkaa 23.1. ja jatkuu kahden viikon välein.

Tapiolan kirkolla ja Temppeliaukion kirkossa pidän sarjan, jonka yleisotsikkona on RAAMATUN MAAILMA ARKEOLOGIAN VALOSSA. Tapiolassa aloitetaan 22.1. ja jatketaan joka toinen keskiviikko. Temppeliaukiolla sarja alkaa 18.2. ja jatkuu kahtena seuraavana tiistaina. Sarjoissa käsitellään jossain määrin eri aiheita. Aiheet löytyvät täältä kotisivultani kohdasta Kotimaan matkat.

Espoonlahden kirkossa alkoi luentosarja Heprealaiskirjeestä. Se jatkuu joka toinen torstai klo 18 ja seuraava kerta on 30.1. Helsingin seudulla on luentosarja myös Vihdissä huhtikuussa. Muualla Suomessa olen mukana raamattukursseilla mm. Kiteellä, Iisalmessa ja Kuhmossa.

Omasta mielestäni nämä mainitut ohjelmat sopivat oikein hyvin niillekin, joille Raamattu on vieras ja outo kirja. Mukaan tuleminen ei siis edellytä ennakkotietoja, kenties kuitenkin ennakkoluulottomuutta. Raamattu on huikean kiinnostava myös historialliselta kannalta ja sen maailmasta tehdään jatkuvasti myös uusia arkeologisia löytöjä. Ja onhan tuo kirja puhutellut ja rohkaissut miljoonia ihmisiä, jotka ovat sen kautta löytäneet uuden suunnan elämälleen.

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s